Senior Associate Investment Management – Amsterdam

Introductie

High-end strategisch adviseren binnen een Tier 1 praktijk aan top-notch cliënten. In een veelzijdig team dat onderdeel uitmaakt van een echt internationaal netwerk van collega juristen en fiscalisten, werken aan een mix van brede en specialistische werkzaamheden. Bij een topkantoor waar je jezelf zult ontwikkelen op het hoogste niveau, in Amsterdam of in het buitenland. Uitstekende doorgroeimogelijkheden.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal advocatenkantoor dat stevig is geworteld in de Nederlandse markt. Het kantoor biedt hoogstaande juridische dienstverlening aan (beursgenoteerde) en grote niet-beursgenoteerde ondernemingen, financiële instellingen, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties. Het Amsterdamse kantoor maakt integraal deel uit van een breed internationaal netwerk. Kenmerkend van het kantoor is de no-nonsense cultuur.

Wij zoeken een ambitieuze Senior Medewerker Investment Management voor het internationaal georiënteerde Investment Management Team.

Functie

Het Investment Management team adviseert zowel fondsmanagers over de structurering, implementatie en herstructurering van Nederlandse en internationale fonds- en carried interest structuren alsook institutionele investeerders over de juridische en fiscale aspecten van investeringen in Nederlandse en buitenlandse fondsen met diverse asset classes.
De werkzaamheden zijn divers en bestaan uit een goede mix van brede corporate werkzaamheden en specifiek aan investment management gerelateerd werk: “stretching from structuring and establishing funds with various asset classes, advising institutional investors on their participation in venture capitals and private equity funds to (international) financial institutions on AIFMD, Mifid II, PSD II and Brexit and other regulatory topics and pension funds on governance and pension regulation. The activities cover all the cutting-edge regulatory issues faced by Dutch and international asset managers and the team has deep relationships with many of the world’s top financial institutions.” Je gaat direct aan de slag en zult zo snel mogelijk meedraaien in het team en op actieve wijze bijdragen aan de ontwikkeling van de praktijk. Hierin word je – zo nodig – uiteraard goed begeleid.

Functie-eisen

• Onze opdrachtgever is op zoek naar een jurist (advocaat of kandidaat-notaris) met circa 5 t/m 15 jaar ervaring in de brede investment management praktijk.
• Het bij elkaar brengen van de regulatoire, corporate en fiscale aspecten van complexe structuren of investeringen vind jij een mooie uitdaging.
• Je bent ambitieus en je wilt je verder ontwikkelen op topniveau. Je bent scherp op details, maar houdt ook steeds de grote lijnen en achterliggende commerciële belangen in het oog. Daarnaast ben je kwaliteitsgericht, pragmatisch en energiek en geniet je ervan om binnen een internationaal team te opereren.

Aanbod

• Werken in de absolute top van de markt binnen Investment Management bij een gerenommeerd internationaal fullservice kantoor.
• Uitstekende doorgroeimogelijkheden.
• Werken met enthousiaste, vakbekwame collega’s aan complexe zaken, waarbij je wordt uitgedaagd om kwaliteit maar ook pragmatisme te leveren op het allerhoogste niveau.
• Een eersteklas opleiding door ‘learning on the job’ en de vele verschillende aangeboden trainingen.
• De mogelijkheid om een periode in het buitenland te wonen en werken.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
06 26 40 62 41 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.