Associate Environmental/Public law (vacature gesloten) – Amsterdam

Introductie

Adviseren en procederen op het gebied van het ruimtelijk bestuursrecht binnen een internationaal topkantoor in Amsterdam.

Het betrokken team voert een zelfstandige, high-end bestuursrechtpraktijk voor (met name) aansprekende multinationals. Daarnaast vervult het een belangrijke rol binnen de toonaangevende project-financierings-/vastgoed-, energie- en corporate praktijken van het kantoor. De werkzaamheden van het team hebben vaak een internationale dimensie, en lopen voor op juridische trends als ESG (Environmental, Social and Governance), Climate Change Litigation/Risk Mitigation en Circulaire Economie.

Organisatie

Voor het ruimtelijk bestuursrecht team dat is ingebed in het Projects & Real Estate Team, zoeken wij een energieke (senior) advocaat met interesse in het werken binnen een internationale praktijk.

Functie

Binnen de Nederlandse markt is de propositie van het ruimtelijk bestuursrecht-team uniek. De praktijk is breder en veel internationaler dan die van een “klassieke” bestuursrechtsectie. Anders dan de veelal ondersteunende teams bij andere internationale kantoren, kent het team een sterke, zelfstandige praktijk.

De werkzaamheden omvatten het adviseren en procederen op het gebied van het algemeen bestuursrecht en het omgevingsrecht (ruimtelijke ordening, milieu, natuurbescherming (waaronder stikstofdepositie), energie en duurzaamheid). Bijvoorbeeld in verband met het verkrijgen/behouden van vergunningen, compliance/handhavingsvraagstukken, (project-)ontwikkeling en project-financiering, vraagstukken rond producentenverantwoordelijkheid en productwetgeving, etc. Sectoren waarbinnen het team actief is, zijn, onder meer, duurzame energieprojecten, de (petro)chemische industrie, vastgoedontwikkeling en de electronica-sector.

Binnen de project-financierings-/vastgoedpraktijk van P&RE vervult het ruimtelijk bestuursrecht team een belangrijke rol. De advocaten van het team adviseren direct aan de cliënt over de bestuursrechtelijke aspecten van complexe projectfinancieringen, infrastructurele projecten en (crossborder) vastgoedtransacties. Adviezen worden gegeven over projecten in de duurzame energiesector, zoals de aanleg van wind- en zonneparken, de bouw van biobrandstoffaciliteiten, of de ontwikkeling en financiering van datacenters. Maar ook grote infrastructuurprojecten in publiek-private samenwerking, en vastgoedtransacties en –ontwikkeling.

Functie-eisen

• Je hebt circa 3-8 jaar ervaring als advocaat op het gebied van het (ruimtelijk) bestuursrecht met gevoel voor ondernemingsrechtelijke aspecten. Je hebt interesse in het werken op internationaal niveau en in de juridische trends op het gebied van milieu en duurzaamheid.
• Je hebt een scherp oog voor details, maar weet ook steeds de grote lijnen en achterliggende commerciële belangen in het oog te houden.
• Goede sociale vaardigheden en een teamspeler, kwaliteitsgericht, pragmatisch en energiek. Je bent pro-actief, beschikt over een goed ontwikkeld analytisch vermogen en durft buiten gebaande paden te denken.
• Goede uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels.

Aanbod

• Adviseren en procederen op het gebied van het ruimtelijk bestuursrecht bij een internationaal full-service topkantoor in Amsterdam.
• Het voeren van een high-end zelfstandige bestuursrechtpraktijk voor (met name) aansprekende multinationals in combinatie met het vervullen van een belangrijke rol binnen de toonaangevende project-financierings-/vastgoed-, energie- en corporate praktijken van het kantoor. Daarnaast betrokken zijn bij de juridische trends op het gebied van ESG (Environmental, Social and Governance), Climate Change Litigation/Risk Mitigation en Circulaire Economie.
• Uitstekende arbeidsvoorwaarden en een eersteklas opleiding door ‘learning on the job’ en de vele verschillende aangeboden trainingen.
• De mogelijkheid om een periode in het buitenland te wonen en werken dankzij het International Secondment Programme.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
06 26 40 62 41 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.