Senior advocaat arbeidsrecht (met partner perspectief) (vacature gesloten) – Amsterdam

Introductie

Voor Wieringa Advocaten zoekt HDDN Legal Search een senior advocaat arbeidsrecht (met partner perspectief) die graag op een hoog niveau werkt in een open, aangename en weinig hiërarchische werkomgeving en voldoening haalt uit het oplossen van juridische (en soms praktische) problemen.

Organisatie

Wieringa is een middelgroot Amsterdams kantoor met een geschiedenis van bijna 70 jaar. Steeds gevestigd in het centrum van Amsterdam, is het kantoor in die tijd op eigen kracht gegroeid naar de huidige omvang van ongeveer 30 advocaten. Het kantoor is internationaal georiënteerd met de voeten stevig op de Nederlandse bodem. Wieringa is een commercieel en professioneel kantoor waar hard gewerkt wordt, maar kwaliteit en plezier in het werk staan centraal en er heerst een ontspannen cultuur. Het kantoor kenmerkt zich door de korte lijnen richting de cliënt en de advocaten zijn makkelijk en direct benaderbaar.

Binnen het arbeidsrechtteam is plaats voor een aanstormend getalenteerd senior advocaat die het als een (in potentie) partner als een mooie uitdaging ziet om de praktijk uit te bouwen en waar nodig aan te voeren.

Functie

Wieringa onderscheidt ongeveer 30 praktijkgebieden waarvan het arbeidsrecht een belangrijk onderdeel is. Het team opereert over de volle breedte van het arbeidsrecht. Zo staat men cliënten bij in reorganisaties tot individuele ontslagzaken, maar ook wordt geadviseerd in zowel collectieve als individuele onderhandelingstrajecten. Daarnaast wordt geadviseerd over kwesties rondom het medezeggenschapsrecht en vraagstukken over overgang van onderneming. Ook wordt bijvoorbeeld geadviseerd en geprocedeerd over ondernemingsrechtelijke of bestuursrechtelijke onderwerpen, wanneer deze een raakvlak hebben met het arbeidsrecht. De arbeidsrechtpraktijk bestaat uit twee senior advocaten en een stagiaire. Deze advocaten staan voornamelijk werkgevers en hoger management of statutair bestuurders bij, maar men treedt ook op voor ondernemingsraden en van tijd tot tijd voor werknemers. Mede als gevolg van de participatie in internationale netwerken adviseert deze praktijkgroep ook veel buitenlandse ondernemingen met vestigingen in Nederland.

Functie-eisen

● Heeft idealiter tussen de 8 en 15 jaar werkervaring als advocaat met een focus op het arbeidsrecht
● Heeft de energie, schwung en ondernemerszin om de arbeidsrechtpraktijk van Wieringa waar nodig aan te voeren en waar mogelijk uit te breiden.
● Is een aanstormend talent dat toe is aan de ultieme stap in zijn of haar carrière in de advocatuur;
● Is sociaal vaardig, met humor en een scherp juridisch analytisch vermogen;
● Heeft ervaring en aardigheid in het waar nodig opleiden en samenwerken met (senior) medewerkers;
● Bij voorkeur goede kennis van het juridische Engels;
● Heeft uitgebreide ervaring met het arbeidsrecht in de breedste zin des woords en bij voorkeur een afgeronde Grotius-opleiding.

Aanbod

● Een mooie kans om in te stappen in een goed lopende arbeidsrechtpraktijk, bij een van de meest gerenommeerde advocatenkantoren in Amsterdam;
● Een prachtige kantoorlocatie op het IJdok, uitkijkend over het Amsterdamse IJ;
● Een vooraanstaande positie binnen een ondernemende, aangename werkomgeving;
● Indien gewenst door de kandidaat wordt door het kantoor in overleg gefaciliteerd in allerhande opleidingen;
● Men heeft oog voor persoonlijke ontwikkeling, maatschappelijke betrokkenheid en een balans tussen werk en privé.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Robert Tol, te bereiken op het nummer
06 25 25 89 21 of mail naar rtol@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.