Kandidaat-notaris Corporate N/P Notarial Partners – Amsterdam/Amersfoort

Introductie

Voor n/p zoekt HDDN Legal Search een kandidaat-notaris die graag op hoog niveau werkt, binnen een professionele en (inter)nationaal opererende Corporate boetiekpraktijk.

Organisatie

Met zo’n 65 medewerkers, waaronder (kandidaat-)notarissen en ondersteuning is n/p één van de grotere Nederlandse notariële boetiekkantoren. Het kantoor opereert onafhankelijk en adviseert op het gebied van Corporate, Real Estate en Family Wealth vanuit vestigingen in Amsterdam en in Amersfoort. n/p richt zich op de advies- en transactiepraktijk. Tot de cliënten behoren nationale en internationale (beursgenoteerde) ondernemingen, familiebedrijven en vermogende families, beleggers, investeringsmaatschappijen en instellingen in de (semi-) publieke sector. n/p werkt regelmatig samen met advocatenkantoren en Big Four-kantoren. n/p wil een partner zijn voor zowel cliënten als andere zakelijke dienstverleners.

Functie

Het Corporate team bestaat uit ongeveer 25 medewerkers, waarvan 15 fee earners, verspreid over de twee hierboven genoemde vestigingen. Er zijn 3 partners, waarvan 2 in Amsterdam (Laurens Kelterman en Niels Geuze), 1 in Amersfoort (Marc Scholten), 1 toegevoegd notaris, 1 counsel en zo’n 12 kandidaat-notarissen.

Binnen het Corporate team bestaat een vacature voor een kandidaat-notaris. Deze positie in Amsterdam of in Amersfoort past bij iemand die een brede ondernemingsrechtachtergrond heeft en die het als een mooie kans ziet om mee te helpen (uit)bouwen aan de corporate governance praktijk van kantoor. Daarnaast ben je in staat om – in teamverband – zelfstandig te werken en (op termijn) jongere medewerkers aan te sturen. Je werkt, vaak samen met bevriende adviseurs bij boetiekkantoren, aan transacties in alle soorten en maten. Dat doe je als partij-adviseur of juist als onafhankelijke (kandidaat-)notaris. Naast het adviseren op governance gebied bestaat de ruimte om indien gewenst transacties te begeleiden. Ook wordt geregeld geadviseerd op het gebied van (her)structureringen, joint ventures, en omzettingen en splitsingen.

Functie-eisen

De juiste kandidaat heeft idealiter tussen 2 en 6 jaar werkervaring als kandidaat-notaris, affiniteit met governance vraagstukken en ervaring op het gebied van ondernemingsrecht in brede zin en/of M&A-transacties. Ervaring bij één van de grote kantoren is een pré. n/p zoekt iemand met een energieke persoonlijkheid, ambitie, positieve instelling en belangstelling voor de inhoud. Verder zijn vereist:

● Vaardigheid om de vertaalslag te maken van abstracte vennootschapsrechtelijke materie naar heldere en bondige adviezen of akten;
● Proactief kunnen werken/adviseren en gewend te anticiperen;
● Plezier in het ontplooien van nieuwe initiatieven door actief deel te nemen aan activiteiten, zoals het deelnemen aan congressen, het mede organiseren van cliënt workshops/seminars en het publiceren van artikelen;
● Uitstekende kennis van juridisch Engels;
● Ondernemend ingesteld en je hebt de ambitie een bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van het Corporate team in Amsterdam of Amersfoort.

Aanbod

● Een prachtige kans om in te stappen in een zeer goed draaiende Corporate praktijk, bij één van de meest professionele boetiek en internationaal opererende kantoren van Nederland;
● Een vooraanstaande positie binnen een ondernemende, laagdrempelige werkomgeving, waar oog is voor autonomie en persoonlijke ontwikkeling (bijvoorbeeld het volgen van een Grotius-opleiding);
● Goede marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Robert Tol, te bereiken op het nummer 06 25 25 89 21 of mail naar rtol@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.