Kandidaat-notaris Corporate/M&A Houthoff – Randstad

Introductie

Voor Houthoff zoekt HDDN Legal Search een kandidaat-notaris die graag op het hoogste niveau werkt, binnen een professioneel en (inter)nationaal opererende Corporate/M&A praktijk.

Organisatie

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocaten- en notariskantoren. Het kantoor opereert onafhankelijk en heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Londen en New York en representatives in Singapore, Shanghai, Tokio en Houston. Tot de cliënten behoren nationale en internationale (beursgenoteerde ondernemingen), grote (financiële) instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en intelligente oplossingen wensen.

Functie

Houthoff beschikt over een gerenommeerde Corporate/M&A praktijkgroep, werkzaam vanuit de kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Londen en New York. In tegenstelling tot andere kantoren is het bij Houthoff mogelijk om over de volle breedte van het ondernemingsrecht te werken. Er wordt binnen dat werkveld specialistisch werk verricht, zoals het vormgeven van ondernemingen, het adviseren, opzetten en herstructureren van vennootschappen en joint ventures. Vanzelfsprekend worden ook de gebruikelijke notariële werkzaamheden verricht. Bijvoorbeeld het opstellen van akten in het kader van de begeleiding bij fusies en overnames (inclusief de financiering daarvan) en projecten zoals omzettingen. Daarnaast adviseert de praktijkgroep op het gebied van corporate governance, management participaties, het structuurregime en aandeelhoudersbescherming. De meeste werkzaamheden hebben een grensoverschrijdend karakter. Bij omvangrijke en complexe zaken werk je nauw samen in multidisciplinaire teams met advocaten en fiscalisten, zodat een zaak volledig geïntegreerd wordt behandeld. De kruisbestuiving die je bij dit teamwerk ervaart is niet alleen inhoudelijk interessant, het maakt van jou ook een betere jurist.

Het Corporate/M&A Notariaat bestaat uit één team verspreid over twee vestigingen. Er zijn drie partners, waarvan een in Rotterdam (Philippe König), twee in Amsterdam (Paul de Vries en Kyoko Tollenaar), drie counsel, twee senior-medewerkers, vier medewerkers, zeven stagiaires, een wetenschappelijk adviseur en twee paralegals. Vanwege aanhoudende groei van de praktijk is het Rotterdamse kantoor op zoek naar een slimme, enthousiaste en ondernemende (kandidaat-)notaris met gevoel voor humor en teamverhoudingen.

Functie-eisen

De juiste kandidaat heeft idealiter tussen 2 tot en met 7 jaar werkervaring als kandidaat-notaris met het brede ondernemingsrecht en M&A-transacties en is ambitieus, positief ingesteld en heeft een inhoudelijke focus. Verder zijn vereist:

● Vaardigheid om de vertaalslag te maken van abstracte vennootschapsrechtelijke materie naar heldere en bondige adviezen of akten;
● Proactief kunnen werken/adviseren, gewend te anticiperen en lateraal te denken;
● Plezier in het ontplooien van nieuwe initiatieven door actief deel te nemen aan marketingactiviteiten, zoals het deelnemen aan congressen, het mede organiseren van cliënt workshops/seminars en het publiceren van artikelen;
● Uitstekende kennis van het juridische Engels;
● Ondernemend ingesteld en je hebt de ambitie een bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van praktijkgroep Corporate/M&A in Rotterdam en Amsterdam.

Aanbod

● Een prachtige kans om in te stappen in een zeer goed draaiende Rotterdamse praktijk, bij een van de meest professionele full-service en internationaal opererende kantoren van Nederland;
● Een vooraanstaande positie binnen een ondernemende, laagdrempelige werkomgeving, waar oog is voor autonomie en persoonlijke ontwikkeling (bijvoorbeeld het volgen van een Grotius-opleiding);
● Een optie om een periode bij een buitenlandse vestiging van kantoor te werken;
● Goede marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Robert Tol, te bereiken op het nummer
06 25 25 89 21 of mail naar rtol@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.