Senior Tech Specialist – Amsterdam

Introductie

Een unieke positie met veel impact waarbij je samen met een jong en enthousiast team de uitbouw van de goedlopende IT praktijk van een full-service topkantoor met een internationaal bereik verder vorm gaat geven.

Organisatie

Voor het Amsterdamse Tech & Data Team waar de IT praktijk een onderdeel van is, zoeken wij een initiatiefrijke en daadkrachtige Senior IT Advocaat. Het team is jong, groeit snel en biedt goede kansen voor ondernemende specialisten. Voor de uitbreiding van het team zijn de juiste mensen nodig. Iemand die ondernemend en zelfstandig is met een innerlijke drive om vooruit te willen. Iemand die het als een uitdaging ziet om een coördinerende rol te spelen in het bestaande team, te werken aan het verder uitbouwen van de IT praktijk samen met dat bestaande team, en actief samen te werken met de internationale Tech & Data Group. Iemand die uitdagend werk zoekt voor toekomstgerichte en aansprekende (internationale) cliënten binnen een rechtsgebied waar de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen.

Functie

De werkzaamheden zijn breed en richten zich op de IT en technologie gerelateerde vragen van cliënten alsook op commercial contracting. Het IT team is regelmatig betrokken bij toonaangevende fusies en overnames waarbij IT en tech een steeds belangrijker onderdeel vormen. Daarnaast staat het team steeds meer cliënten bij die tech als core business hebben.

Ook advisering over IT- en technologiecontracten op het gebied van software ontwikkeling, licentiëring, onderhoud, de cloud, ontwikkeling van apps, e-commerce en ondersteuning bij outsourcing en hosting. Alsmede advies over meer algemene commerciële overeenkomsten, zoals algemene voorwaarden en agentuur-, distributie- en franchise-overeenkomsten valt onder de werkzaamheden.

Functie-eisen

• Je hebt circa 8 jaar ervaring als advocaat met IT recht en commercial contracting. Kennis van IE recht en/of data protection is een pre, affiniteit met en een passie voor nieuwe technologische ontwikkelingen een must.
• Je toont initiatief, bent daadkrachtig en doortastend en beschikt over een verantwoordelijke ‘durf-mentaliteit’. Je bent in staat cliënten aan je te binden en de sectie extern te profileren om zo de praktijk verder uit te bouwen.
• Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal. Je bent goed in staat om junior medewerkers te begeleiden.

Aanbod

• Een unieke positie met veel impact waarbij je samen met een jong en enthousiast team de uitbouw van de goedlopende IT praktijk van een full-service topkantoor met een internationaal bereik verder vorm gaat geven.
• Uitdagend werk voor toekomstgerichte en aansprekende (internationale) cliënten binnen een rechtsgebied waar de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen.
• De mogelijkheid om een periode in het buitenland te wonen en werken.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
06 26 40 62 41 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.