(Senior) Legal Counsel Private Equity (vacature gesloten) – Amsterdam

Introductie

Unieke en uitdagende positie voor een zelfstandig en pragmatisch jurist bij een gerenommeerde en succesvolle investeringsmaatschappij in bedrijven, vastgoed en beursaandelen, gevestigd in Amsterdam Centrum.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een succesvolle en onafhankelijke investeringsmaatschappij. De onderneming is continu op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden binnen private equity, real estate en op de kapitaalmarkten, met een hecht en relatief jong team van op dit moment 72 medewerkers.

Ter ondersteuning van de organisatie zijn we op zoek naar een (Senior) Legal Counsel die zich bezig gaat houden met de advisering van de hele groep.

Functie

De werkzaamheden zijn zeer divers. Daaronder vallen het onderhandelen, opstellen, wijzigen en adviseren terzake commerciële contracten, managementparticipaties, participatieovereenkomsten, arbeidsovereenkomsten, vastgoed gelieerde zaken en herstructureringen. Daarnaast ben je juridisch sparringpartner bij eventuele (her)financieringen, investeringen en aangaande juridische structuren. Je begeleidt nieuwe investeringen in fondsen, zet nieuwe fondsen op en begeleidt wijzigingen in bestaande structuren. Ook fungeer je als een klankbord voor de interne organisatie, het Real Estate en Listed Investments team en houd jij de ontwikkelingen op het gebied van fiscaliteit en wet- en regelgeving in brede zin nauwlettend in de gaten. Je werkt nauw samen met externe adviseurs, de rest van het juridische team en de verschillende finance teams.

Functie-eisen

• Een jurist of fiscalist met circa 5 tot 10 jaar werkervaring.
• Daarbij zijn verschillende achtergronden van de kandidaat mogelijk, bijvoorbeeld ervaring als advocaat/legal counsel en/of tax counsel met ervaring op het gebied van een multi asset manager/investeerder en/of investment fund.
• Je bent een zelf starter en goed in praktisch adviseren en commercieel en strategisch meedenken.
• Je bent goed in het onderhouden van contacten, werkt graag in een veeleisende omgeving en krijgt energie van werken in een team.

Aanbod

• Werken bij een succesvolle en gerenommeerde investeringsmaatschappij – zowel gereguleerd als ongereguleerd actief- met aansprekende deelnemingen in portefeuille, een aanzienlijk fonds om verder te investeren, uitdagende vraagstukken ten aanzien van haar internationale expansie, een Real Estate Development en een Listed Equities onderdeel.
• ‘Spin in ’t web’ positie in een uitdagende en stimulerende omgeving binnen een jong en hecht team met de mogelijkheid zichzelf breed te ontwikkelen.
• Werken vanuit een prachtig kantoor op een toplocatie in Amsterdam Centrum.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
06 26 40 62 41 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct, klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.