(Senior) Kandidaat-notaris Vastgoed Schut van de Ven – Amsterdam

Introductie

Voor Schut van de Ven zoekt HDDN Legal Search een (senior) kandidaat-notaris vastgoedrecht die graag op het hoogste niveau in een professionele en transparante omgeving werkt en voldoening haalt uit het oplossen van juridische (en soms praktische) problemen.

Organisatie

Schut van de Ven is in 2009 opgericht door Paul Schut en Myra van de Ven, die beiden hun carrière zijn begonnen bij NautaDutilh. Het kantoor is sindsdien gestaag gegroeid en heeft nu zo’n 45 medewerkers. De werkzame (kandidaat-) notarissen zijn deels afkomstig van grote kantoren, zoals NautaDutilh, Stibbe en Houthoff, maar ook van een aantal kleinere kantoren. Met aandachtsgebieden ondernemingsrecht, familierecht en onroerend goed is SchutvdVen een full-service notariskantoor. Het kantoor kenmerkt zich door een informeel professionele sfeer waarin veel waarde wordt gehecht aan het leveren van hoogwaardige juridische dienstverlening. SchutvdVen streeft een pragmatische en frisse aanpak na waarbij het accent ligt op een goede cliëntrelatie.

Functie

Het kantoor is ingedeeld in drie praktijkgroepen, te weten vastgoed, familierecht en ondernemingsrecht. Vanuit de praktijkgroep vastgoed adviseert SchutvdVen grofweg drie type cliënten, te weten: ondernemingen, woningbouwcorporaties en particulieren. SchutvdVen begeleidt en adviseert bij onder meer:

● koop en overdracht van vastgoed en vastgoedportefeuilles;
● (hypothecaire) financieringen van vastgoed;
● registratie, overdracht en financiering van kabels en leidingen;
● splitsing in appartementsrechten;
● vestiging van erfpacht- en opstalrechten;
● projectontwikkeling;
● uitponding van woningen;
● omzet- en overdrachtsbelastingaspecten van vastgoed.

Verder wordt er regelmatig samengewerkt met corporate nichekantoren. De (kandidaat-)notarissen zijn gewend om snel en adequaat te reageren, met creatieve oplossingen te komen en op zeer hoog juridisch niveau te werken.
De praktijkgroep vastgoed bestaat uit 3 kandidaat-notarissen en 3 ondersteuners en wordt geleid door partner Nelien Ploegstra. Vanwege aanhoudende groei van de praktijk is SchutvdVen op zoek naar een slimme, enthousiaste (senior) kandidaat-notaris met gevoel voor humor en verhoudingen.

Functie-eisen

De juiste kandidaat heeft idealiter tussen de 3 en 12 jaar werkervaring als kandidaat-notaris met vastgoedrechtelijke transacties en heeft de energie, schwung en ondernemerszin om de onroerend goed/vastgoedrechtpraktijk van SchutvdVen waar nodig aan te voeren en te versterken.

Verder zijn vereist:

● Goede sociale vaardigheden, humor en een scherp juridisch analytisch vermogen.
● Ervaring en aardigheid in het opleiden van jongere medewerkers is een pre.
● Uitstekende kennis van het juridische Engels.

Aanbod

● Een prachtige kans om in te stappen in een zeer goed draaiende praktijk, bij een van de meest professionele notariskantoren van Amsterdam.
● Een vooraanstaande positie binnen een ondernemende, laagdrempelige werkomgeving, waar oog is voor persoonlijke ontwikkeling (in de breedste zin des woords).

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Robert Tol, te bereiken op het nummer
06 25 25 89 21 of mail naar rtol@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.