Senior Advocaat-medewerker Project Finance – Amsterdam

Introductie

Werken aan complexe en aansprekende project- en vastgoedfinancieringen binnen onder meer renewable energy (windfarms, solar parcs), infrastucture, hotel & property development en de datacenter industry. Maatwerk leveren samen met een multidisciplinair en vakbekwaam team (Tier 1) dat al jaren consequent zowel in Nederland als wereldwijd meer project finance deals heeft gesloten dan elk ander kantoor.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal advocatenkantoor dat stevig is geworteld in de Nederlandse markt. De circa 190 advocaten, notarissen en fiscalisten bieden hoogstaande juridische dienstverlening in toonaangevende en spraakmakende zaken. Kenmerkend van het kantoor is de no-nonsense cultuur met veel aandacht voor het sociale aspect, opleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Voor het projectfinancieringsteam in Amsterdam zoeken wij een ambitieuze advocaat-medewerker die maatwerk wil leveren in een vernieuwende context met commerciële focus waarbij je wordt uitgedaagd om kwaliteit en inventiviteit te leveren op het allerhoogste niveau.

Functie

Het team is zeer ervaren in de begeleiding van complexe projectfinancieringen, infrastructurele projecten en (crossborder) vastgoedtransacties. Zij zijn betrokken bij toonaangevende projecten waarbij zij optreden voor sponsors, ontwikkelaars en investeerders, voor financiers en – in iets geringere mate – voor overheden. De zaken zijn uitdagend en complex. Adviezen worden gegeven over projecten in de duurzame energiesector, zoals de aanleg van wind- en zonneparken of de financiering van datacenters. Advies aangaande joint ventures, projectstructuren, risico-allocatie en de beoordeling van de ‘financierbaarheid/bankability’ van projectovereenkomsten. De gedreven teamleden onderscheiden zich door het geven van ‘hands-on’ advies waarbij de advisering vaak in een uitdagende context met verschillende belanghebbenden plaats vindt. Indien gewenst is het mogelijk om een periode in het buitenland te wonen en werken.

Functie-eisen

• Onze opdrachtgever is op zoek naar een senior advocaat medewerker met circa 7 jaar ervaring en kennis van projectfinanciering/vastgoedfinanciering.
• Je hebt een scherp oog voor details, maar weet ook steeds de grote lijnen en achterliggende commerciële belangen in het oog te houden.
• Goede sociale vaardigheden en een teamspeler, kwaliteitsgericht, pragmatisch en energiek. Je bent pro-actief, beschikt over een goed ontwikkeld analytisch vermogen en durft buiten gebaande paden te denken.
• Goede uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels.

Aanbod

• Werken aan complexe en aansprekende projectfinancieringen binnen onder meer renewable energy (windfarms, solar parcs), infrastucture, property development en de datacenter industry.
• Maatwerk leveren samen met een multidisciplinair en vakbekwaam team (Tier 1) dat al jaren zowel in Nederland als wereldwijd consequent meer project finance deals heeft gesloten dan elk ander kantoor en waarbinnen je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt.
• Uitstekende arbeidsvoorwaarden en een eersteklas opleiding door ‘learning on the job’ en de vele verschillende aangeboden trainingen.
• De mogelijkheid om een periode in het buitenland te wonen en werken.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
0031 (0) 6 26 40 62 41 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.