(Senior) Advocaat-medewerker litigation & insurance – CMS (vacature gesloten) – Amsterdam

Introductie

Werken aan aansprekende en afwisselende, vaak internationale aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht zaken voor een grote diversiteit aan cliënten voornamelijk in de verzekeringswereld. Samen met een enthousiast team de schouders eronder zetten om de huidige goedlopende praktijk verder op- en uit te bouwen binnen de setting van een internationaal opererend, informeel en ambitieus kantoor.

Organisatie

CMS is een van de grootste advocatenkantoren ter wereld met meer dan 70 kantoren in ruim 40 landen. CMS onderscheidt zich daarbij door betrokkenheid en kennis van haar cliënten en de sectoren waarin zij actief zijn.
Ook in Nederland is CMS een toonaangevende juridische dienstverlener. Met ruim 150 advocaten, notarissen en belastingadviseurs die actief zijn vanuit Amsterdam, Brussel en Utrecht, ondersteunt het kantoor haar cliënten met kennis, ervaring en creativiteit.

De praktijkgroep Litigation & Insurance te Utrecht bestaat uit 15 advocaten die op hoog niveau hun werk doen. Zij werken niet alleen samen met andere praktijkgroepen binnen kantoor maar ook met hun buitenlandse collega’s van andere CMS-kantoren. Om die reden vindt regelmatig overleg plaats, om zodoende hun gezamenlijke cliënten op efficiënte wijze van dienst te kunnen zijn. De praktijkgroep houdt zich bezig met alle facetten van Litigation & Insurance, van complexe (internationale) aansprakelijkheidszaken en polisdisputen tot adviseren / procederen over contractuele aangelegenheden.

Voor de praktijkgroep Litigation & Insurance zijn wij op zoek naar een scherpe, ambitieuze en gedreven
(senior) advocaat-medewerker Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht.

Functie

De (senior) advocaat-medewerker is intensief betrokken bij allerhande juridische issues. Het accent van de functie ligt op zowel adviseren en procederen. De voornaamste werkzaamheden en verantwoordelijkheden zijn: mondeling en schriftelijk adviseren op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht, (proces)stukken opstellen en optreden in rechte, contacten onderhouden met cliënten en een bijdrage leveren aan verdere kennisontwikkeling van de sectie. De clientèle bestaat uit: grote verzekeraars, bestuurders, private ondernemingen, en professionals zoals; engineers, notarissen, belastingadviseurs en advocaten.
Daarnaast draai je direct mee in een dynamische proces- en adviespraktijk en werk je zowel nationaal als internationaal samen met advocaten binnen de sectie Litigation & Insurance, en andere secties zoals: Tax, Corporate, Privacy, Bouwrecht en Regulatory om tot hoogwaardige, praktijkgerichte en geïntegreerde oplossingen te komen.

Functie-eisen

● afgeronde studie Nederlands recht met uitstekende cijfers;
● 4 tot en met 9 jaar werkervaring in de advocatuur, met affiniteit in het verzekeringsrecht dan wel de verzekeringswereld;
● aantoonbare affiniteit met het werken in een internationale context;
● goede communicatieve vaardigheden en je bent een teamplayer met een commerciële instelling;
● bovengemiddeld analytisch vermogen, een stevige persoonlijkheid en stressbestendig;
● uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
● Een sterke drive, beschikken over veel energie en de ambitie om ervoor te gaan zijn onontbeerlijk.

Aanbod

● Naast goede arbeidsvoorwaarden en een uitstekende werksfeer, biedt CMS volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om een Grotius-specialisatieopleiding te volgen;
● een dynamische en open werkomgeving in een internationale setting;
● ruime ontplooiings- en specialisatiekansen binnen een omgeving met leuke en inspirerende collega’s.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Robert Tol, te bereiken op het nummer
06 25 25 89 21 of mail naar rtol@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.