Projectleider Juridische Zaken Commissariaat voor de Media (vacature gesloten) – Hilversum

Introductie

Unieke positie: Een combinatie van werken aan complexe juridische inhoud met daarnaast het uitvoeren van uitdagend projectmanagement.

Organisatie

Bij het Commissariaat voor de Media zetten zo’n 50 professionals zich dagelijks in voor onafhankelijk toezicht op de audiovisuele mediasector. Vanuit een modern kantoorpand gevestigd net naast het Mediapark in Hilversum, werken de betrokken medewerkers aan boeiende en afwisselende zaken binnen de dynamische en innovatieve mediawereld.

Voor de afdeling Juridische Zaken en Handhaving (12 juristen) zoeken wij een daadkrachtige Projectleider met kennis van het bestuursrecht.

Functie

Als Projectleider ben je verantwoordelijk voor de inbreng van specialistische kennis en kennismanagement op het werkterrein van het Commissariaat. Je begeleidt juristen op inhoud en planning.

Je geeft richting aan de opbouw, borging en het delen/uitdragen van kennis op de verschillende werkterreinen die onder jouw verantwoordelijkheid vallen, zowel intern als extern. Als inhoudsdeskundige ben je op de hoogte van alle juridische besluitvormingstrajecten en schrijf en lees je mee in de zaken die binnen jouw taakgebied vallen. Je krijgt een uitdagend takenpakket, met werkterreinen als prioriterings- en handhavingsbeleid, productplaatsing, sponsor- en reclameregels, nevenactiviteiten, publiek-private samenwerking van publieke omroepen en algemene bestuursrechtelijke vraagstukken.

Je bent in staat om je juridische kennis in te zetten op verschillende niveaus: van advisering tot strategievorming en het vorm geven aan operationele werkprocessen. Je voert bezwaarprocedures en begeleidt beroepsprocedures. Je neemt deel aan afdeling overstijgende projectteams. Daarbij en in de begeleiding van juristen bij werkzaamheden binnen de eigen afdeling waarborg je tijdigheid en kwaliteit.

Je bent vaardig in het opbouwen en onderhouden van een netwerk en bewust van je handelen in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je werkt nauw samen met juristen en de andere projectleiders en hebt regelmatig contact met de directeur en het College. Als Projectleider rapporteer je rechtstreeks aan de Afdelingsmanager. Ook heb je regelmatig contact met omroepen en uitgevers, het ministerie van OCW, vertegenwoordigers van belangenverenigingen en advocaten tijdens gesprekken, presentaties of hoorzittingen.

Functie-eisen

• Minimaal 8 jaar werkervaring als jurist bestuursrecht bijvoorbeeld bij een toezichthouder of omroep.
• Kennis van de Wob/Woo is een pre.
• Een stevige kandidaat met een sterk analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

• Een combinatie van werken aan complexe juridische inhoud, uitdagend projectmanagement en coachende taken.
• Werken aan een breed takenpakket in een politiek-bestuurlijke omgeving binnen de dynamische mediasector samen met een team van enthousiaste, vakbekwame collega’s.
• Uitstekende balans werk/privé. Vier dagen per week (32 uur) werken is mogelijk. Mooie locatie in Hilversum.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
06 26 40 62 41 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.