Legal Counsel Urban Fabric Development – Amsterdam

Introductie

Legal Counsel Vastgoedontwikkeling (32 uur). Zelfstandige positie met veel impact bij een start up met een ambitieuze groeiambitie samen met een jong en enthousiast team op een goed bereikbare locatie in Amsterdam

Organisatie

Urban Fabric Development (UFD) in Amsterdam is een jonge en dynamische (vastgoed)ontwikkelaar gericht op complexe binnenstedelijke (her)ontwikkelingsprojecten. UFD heeft als doel om bijzondere projecten te ontwikkelen die daadwerkelijk waarde toevoegen aan de stad. Projecten die de leefomgeving op verschillende niveaus verbinden en verrijken.
UFD heeft een heldere werkwijze. Ze is niet uit op snelle winsten ten koste van anderen. Het team werkt doelmatig, denkt in creatieve en innovatieve oplossingen en houdt daarbij rekening met de verschillende belangen van de betrokken partijen.

Je gaat deel uitmaken van een jong en enthousiast team van (tot nu toe) acht medewerkers. Het team is non-hiërarchisch, omgangsvormen zijn informeel en iedereen is makkelijk benaderbaar. In de organisatie is er oog voor een goede work-life balance. UFD heeft de ambitie om de komende jaren door te groeien naar een team van circa 15-20 vaste medewerkers.

Functie

Als Legal Counsel ben jij het juridische aanspreekpunt van de organisatie. Je bent vanuit juridisch perspectief betrokken bij het ontwikkelen van de projecten, van de acquistiefase tot aan de oplevering. Je ondersteunt de ontwikkelaar(s) en de directie bij juridische vragen die horen bij de technische, financiele en commerciële aspecten van vastgoedontwikkeling. Je schakelt met externe partijen, zoals private equity, de Gemeente en advocatenkantoren. Je gaat mee naar lopende projecten en “staat met je voeten in de modder”.

Je werkgebied is breed en de wet- en regelgeving rondom vastgoedontwikkeling wordt telkens complexer en is volop in beweging. Onder je werkzaamheden vallen het opstellen van en onderhandelen over commerciële contracten (waaronder aan- en verkoop van vastgoed), samenwerkingsovereenkomsten met diverse partijen (zoals private equity, aannemers, Gemeenten), vastgoedrecht, ondernemingsrechtelijke werkzaamheden (oprichten vennootschappen en corporate housekeeping) en (ruimtelijk) bestuurs- recht ten aanzien van bestemmingsplannen en vergunningprocedures. Tevens ben je voor de directie het eerste aanspreekpunt op het gebied van fiscaal recht en arbeidsrechtelijke zaken.

Door de relatief kleine omvang van de organisatie heeft de Legal Counsel meteen een grote impact in het team. Je moet sterk in je schoenen staan, praktisch kunnen adviseren en commercieel en strategisch kunnen meedenken. Op termijn is het mogelijk om een opleiding te volgen om je horizon te verbreden.

Functie-eisen

• Circa 3 à 4 jaar werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist in de vastgoedontwikkeling.
• Sterke commerciële vaardigheden: communicatief sterk, resultaatgericht en sterk in het bouwen en onderhouden van relaties. Tevens heb je enig gevoel met cijfers.
• Je bent creatief, neemt initiatief en creëert draagvlak voor nieuwe ideeën. Je beschikt over humor en bent intrinsiek gemotiveerd.
• Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

• Werken bij een start up met een ambitieuze groeiambitie samen met een jong en enthousiast team op een goed bereikbare locatie in Amsterdam.
• De mogelijkheid om jezelf persoonlijk en op juridisch vlak te ontwikkelen en mee te groeien met het dynamische bedrijf. Veel vrijheid in het uitvoeren van je werkzaamheden.
• Een 3 of 4-daagse werkweek met een marktconform salaris met budget voor opleidingen en een aantrekkelijke bonusregeling.
• Gezamenlijke en gezonde lunch, elke woensdag een sportles en op donderdag een gezellige borrel.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
06 26 40 62 41 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.