Kandidaat-notaris Ondernemingsrecht (vacature gesloten) – Amsterdam

Introductie

Voor Schut van de Ven zoekt HDDN Legal Search een kandidaat-notaris die graag op het hoogste niveau in een professionele en transparante omgeving werkt en voldoening haalt uit het oplossen van juridische (en soms praktische) problemen.

Organisatie

Schut van de Ven is in 2009 opgericht door Paul Schut en Myra van de Ven, die beiden hun carrière zijn begonnen bij NautaDutilh. Het kantoor is sindsdien gestaag gegroeid en heeft nu zo’n 45 medewerkers. De werkzame (kandidaat-) notarissen zijn deels afkomstig van grote kantoren, zoals NautaDutilh, Stibbe en Houthoff, maar ook van een aantal kleinere kantoren. Met aandachtsgebieden ondernemingsrecht, familierecht en onroerend goed is SchutvdVen een full-service notariskantoor. Het kantoor kenmerkt zich door een informeel professionele sfeer waarin veel waarde wordt gehecht aan het leveren van hoogwaardige juridische dienstverlening. SchutvdVen streeft een pragmatische en frisse aanpak na waarbij het accent ligt op een goede cliëntrelatie.

Functie

Het kantoor is ingedeeld in drie praktijkgroepen, te weten vastgoed, familierecht en ondernemingsrecht. De praktijkgroep ondernemingsrecht is daarvan de grootste. De notarissen werken aan allerlei ondernemingsrecht gerelateerde zaken maar hebben een bijzondere aandacht voor private equity, venture capital en start-ups, nationale en internationale fusies en overnames, herstructureringen en joint ventures. Ook wordt geadviseerd op het gebied van corporate governance, management participaties, het structuurregime en aandeelhouders- en kapitaalbescherming. Verder wordt er regelmatig samengewerkt met corporate nichekantoren. De (kandidaat-)notarissen zijn gewend om snel en adequaat te reageren, met creatieve oplossingen te komen en op zeer hoog juridisch niveau te werken.

De praktijkgroep ondernemingsrecht bestaat uit 6 paralegals, 3 medior kandidaten, 3 jonge kandidaat-notarissen en wordt geleid door partners Paul Schut, Thijs Olthoff, Oswald Mattheussens en Cecile Witlox. Vanwege aanhoudende groei van de praktijk is SchutvdVen op zoek naar een slimme, enthousiaste (kandidaat-)notaris met gevoel voor humor en verhoudingen.

Functie-eisen

De juiste kandidaat heeft idealiter tussen 3 tot en met 7 jaar werkervaring als kandidaat-notaris met ondernemingsrechtelijke transacties en heeft de energie, schwung en ondernemerszin om de ondernemingsrechtpraktijk van SchutvdVen te versterken.

Verder zijn vereist:

● Goede sociale vaardigheden, humor en een scherp juridisch analytisch vermogen.
● Ervaring en aardigheid in het opleiden van jongere medewerkers.
● Uitstekende kennis van het juridische Engels.
● Ervaring met fondsen en beleggingsinstellingen is een pre.

Aanbod

● Een prachtige kans om in te stappen in een zeer goed draaiende praktijk, bij een van de meest professionele notariskantoren van Amsterdam.
● Een vooraanstaande positie binnen een ondernemende, laagdrempelige werkomgeving, waar oog is voor persoonlijke ontwikkeling (in de breedste zin des woords).

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Robert Tol, te bereiken op het nummer
06 25 25 89 21 of mail naar rtol@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.