Jurist media- en entertainmentrecht (32 of 36 uur per week) KRO-NCRV (vacature gesloten) – Hilversum

Introductie

Juridisch hoogwaardig en uitdagend werk als Jurist media- en entertainmentrecht (5 tot 8 jaar ervaring), midden in de dynamische mediawereld. Samenwerken met een enthousiast en ervaren team in een vriendelijke en verbindende werksfeer. Advisering aan directie, management en uiteraard de makers. Uitstekende balans werk privé. Ruime aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Organisatie

KRO-NCRV is een maatschappelijke mediaorganisatie binnen de publieke omroep. Meer dan 400 enthousiaste collega’s maken dagelijks aansprekende en vernieuwende content op radio, tv en digitale platformen. De programma’s geven je een andere kijk op de wereld of op jezelf. Programma’s die ertoe doen, mensen laten nadenken, inspireren of prikkelen. En vooral: aanzetten tot handelen.

Ter versterking van het juridische team (bestaande uit een hoofd en drie seniorjuristen) zoeken wij een gemotiveerde Jurist media- en entertainmentrecht.

Functie

De werkzaamheden zijn breed en je hebt op dagelijkse basis contact met de medewerkers en management en directie over uiteenlopende juridische vraagstukken. Het team juridische zaken ontwikkelt juridisch beleid, geeft workshops aan redacties op gebied van o.a. mediarecht, verstrekt adviezen, voert of begeleidt contracts- en andere onderhandelingen, stelt contracten op, verzorgt correspondentie en voert of begeleidt (bezwaar-) procedures voor o.a. het Commissariaat voor de Media, de NPO, de Raad voor de Journalistiek, de Reclamecodecommissie en de gewone rechter.

Functie-eisen

• Een voltooide academische rechtenstudie, met de specialismen media- en intellectueel eigendomsrecht, waaronder vrijheid van meningsuiting en de grenzen daarvan, aangevuld met een gedegen kennis van het verbintenissenrecht. Kennis van privacy, ICT recht en/of aanbestedingsrecht strekt tot aanbeveling;
• Circa 5 tot 8 jaar relevante werkervaring als advocaat of als bedrijfsjurist;
• Sterk ontwikkeld analytisch en kritisch denkvermogen;
• Kordate persoonlijkheid met uitstekende contactuele eigenschappen, gekoppeld aan goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
• Collegiaal, praktisch, probleemoplossend, flexibel, sensitief, gedreven en met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.

Aanbod

• Juridisch uitdagend werk midden in de dynamische mediawereld waar je zowel directie en management als de creatieve makers adviseert. Direct betrokken bij de inhoud van de content op TV, radio en online.
• Samenwerken met een enthousiast en ervaren team in een vriendelijke en verbindende werksfeer waar het menselijk perspectief altijd voor ogen wordt gehouden.
• Uitstekende balans werk privé. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling op de juridische inhoud maar net zo goed op soft skills.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
06 26 40 62 41 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.