Jurist Commissariaat voor de Media (vacature gesloten) – Hilversum

Introductie

Met een team van professionals vanuit juridische (bestuursrechtelijke) expertise werken aan een goed functionerende mediasector. Een uitdagende functie dicht op, maar onafhankelijk van de politiek en de media.

Organisatie

Bij het Commissariaat voor de Media zetten zo’n 50 professionals zich dagelijks in voor onafhankelijk toezicht op de audiovisuele mediasector. De betrokken medewerkers werken – vanuit een modern kantoorpand naast het Mediapark in Hilversum – aan boeiende en afwisselende zaken binnen de dynamische en innovatieve mediawereld.

Voor de afdeling Juridische Zaken en Handhaving (12 juristen) zoeken wij een enthousiaste Jurist met kennis van het bestuurs(proces)recht.

Functie

Als jurist houd je je onder meer bezig met de (handhaving van de) Mediawet 2008, de Algemene wet bestuursrecht, de Wet openbaarheid van bestuur en de Wet op de vaste Boekenprijs. Voorbeelden van onderwerpen die je behandelt zijn reclame- en sponsorregels, het bewaken van een gelijk speelveld tussen commerciële en publieke media-instellingen en de rechtmatigheid van nevenactiviteiten zoals festivals, tijdschriften en merchandise producten.

Je werkt intensief samen met de collega’s van de andere afdelingen. Je fungeert als vraagbaak op inhoudelijk gebied voor het management van de organisatie en hebt regelmatig contact met de directeur en het College. Als jurist rapporteer je rechtstreeks aan de Afdelingsmanager.

Je adviseert en informeert verschillende partijen over de geldende normen. Zo spreek je regelmatig met omroepjuristen en geef je voorlichting aan spelers in de mediasector. Daarnaast schrijf je brieven, besluiten en adviezen en ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van bezwaar-, beroeps- en hoger beroepsprocedures. Je bent vaardig in het opbouwen en onderhouden van een netwerk en je bent je bewust van jouw handelen in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je hebt regelmatig contact met media instellingen, uitgevers en boekverkopers, het ministerie van OCW, vertegenwoordigers van belangenverenigingen en advocaten tijdens gesprekken, presentaties of hoorzittingen.

Functie-eisen

• Minimaal 2 jaar werkervaring als WO jurist in het bestuurs(proces)recht.
• Kennis van wet- en regelgeving op het werkgebied van het Commissariaat is een pre, evenals ervaring bij een andere toezichthouder of media-instelling en aantoonbare affiniteit met audiovisuele media.
• Een voortvarende kandidaat met een goed analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

• Positie waarin je inhoudelijk vraagbaak bent en daarnaast een uitgebreid netwerk zult onderhouden in een politiek-bestuurlijke omgeving binnen de dynamische mediasector.
• Werken aan een uitdagend takenpakket samen met een team van enthousiaste, ervaren en vakbekwame collega’s.
• Uitstekende balans werk/privé. Vier dagen per week (32 uur) werken is mogelijk.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
06 26 40 62 41 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.