Advocaat-medewerker Restructuring & Insolvency Loyens & Loeff – Amsterdam

Introductie

HDDN Legal Search zoekt een slimme en vindingrijke advocaat die graag aan complexe juridische vraagstukken werkt op het gebied van herstructurering en insolventierecht voor Loyens & Loeff in Amsterdam.

Organisatie

Het kantoor is een onafhankelijke aanbieder van juridische diensten waar fiscalisten, advocaten en notarissen samenwerken aan geïntegreerde dienstverlening op het gebied van recht in de Benelux en Zwitserland. Zowel grote en middelgrote, nationaal en internationaal opererende ondernemingen alsmede particulieren worden op juridisch gebied bediend. Wereldwijd werken er 1600 medewerkers waarvan ruim 1000 fiscalisten, advocaten en notarissen in 5 kantoren in de thuismarkt en in 4 vestigingen in de belangrijkste financiële centra in Europa, Azië en de Verenigde Staten. De organisatie onderhoudt intensieve relaties met gerenommeerde internationale advocatenkantoren en belastingadvieskantoren. Het kantoor kenmerkt zich door een informele, professionele sfeer waarin veel waarde wordt gehecht aan het leveren van advies op hoog juridisch niveau.

Het Restructuring & Insolvency team van Loyens & Loeff opereert Benelux-breed en is onderdeel van de praktijkgroep Litigation & Risk Managament. Het kernteam bestaat uit acht advocaten. De cliëntenkring is divers en bestaat uit onder meer financiële instellingen, private equity fondsen en grote ondernemingen. Meestal wordt in zaken gewerkt in een team van een partner en een of meer medewerkers/stagiaires, maar bij grotere zaken wordt nauw samengewerkt met advocaten uit andere praktijkgroepen, zoals; Corporate M&A en Finance. Ook wordt samengewerkt met de teams in België, Luxemburg en Zwitserland.
Binnen dit team houden de advocaten zich bezig met het adviseren en procederen over (vaak internationale) herstructureringen en grotere (dreigende) faillissementen. Ook adviseren zij over bestuurdersaansprakelijkheid en zijn zij nauw betrokken geweest bij alle grote WHOA-trajecten in het afgelopen jaar.

Functie

Door de groei van de praktijk is binnen het insolventie- en herstructureringsteam behoefte aan een advocaat-medewerker met ongeveer 3 tot 6 jaar ervaring, bij voorkeur op het gebied van insolventie en herstructureringen. Ervaring met en liefde voor het goederenrecht dan wel met financiering en zekerheden is vereist. Je vindt het leuk om zaken zelfstandig te behandelen en je neemt graag ‘ownership’ over dossiers. Je bent flexibel, collegiaal en je hebt een gezonde portie relativeringsvermogen. Je houdt ervan om ingewikkelde vraagstukken tot op de bodem uit te zoeken en vervolgens te vertalen naar een praktisch en onomwonden advies.

Functie-eisen

● circa 3 tot 6 jaar werkervaring opgedaan als advocaat, bij voorkeur op het terrein van herstructurering en insolventie of op het terrein van corporate litigation, dan wel financiering en zekerheden;
● analytisch, kritische, vindingrijke geest en je houdt ervan om steeds met nieuwe vragen en situaties geconfronteerd te worden;
● een teamspeler met een commerciële drive en goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden;
● het plezier om cliënten op een voortvarende, praktische manier te bedienen, waarbij je verantwoordelijk bent en onder stress kunt presteren.

Aanbod

● Deel uitmaken van een van de beste kantoren van Nederland, waar op het hoogste niveau aan juridisch uitdagende zaken wordt gewerkt;
● een gedreven, collegiaal team, waarin hoogwaardige dienstverlening, teamspirit en collegialiteit voorop staan, maar waar ook lol wordt gemaakt;
● Uitstekende arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden (bijv. Grotius) én doorgroeimogelijkheden;
● De mogelijkheid om een periode in het buitenland te wonen en werken.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Robert Tol, te bereiken op het nummer
06 25 25 89 21 of mail naar rtol@hddn.nl.