Advocaat-medewerker Internationale handel – Rotterdam

Introductie

Voor de dynamische handelsrechtpraktijk bij Ploum in Rotterdam zoekt HDDN Legal Search een advocaat-medewerker Internationale handel. Werken aan interessante en afwisselende, vaak internationale handelsgerelateerde zaken voor een diversiteit aan cliënten. Samen met een enthousiast team de schouders eronder zetten om de huidige goedlopende praktijk verder door te laten groeien binnen de setting van een (inter)nationaal opererend, informeel en ambitieus Rotterdams kantoor.

Organisatie

Ploum, Rotterdam Law Firm is een onafhankelijk full service advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Ploum heeft alle relevante juridische kennis en ervaring in huis om organisaties te kunnen adviseren. Het kantoor telt meer dan 100 fee-earners. Ploum is actief in heel Nederland en met een sterke internationale focus.Het kantoor staat bekend om een eigentijdse, ondernemende stijl met Rotterdamse mentaliteit: no-nonsense en pragmatisch, gericht op bruikbare en duurzame oplossingen.

Het team Douane, Handel & Logistiek bestaat op dit moment uit 11 personen. Onder leiding van de partners: Marijn van Tuijl en Jikke Biermasz. Verder bestaat het team uit: 2 secretaresses, 1 paralegal, 2 advocaat-stagiaires, 2 advocaat-medewerkers en 2 of counsel.

Het team werkt aan complexe zaken over internationale goederenhandel, in- en uitvoer kwesties rondom supply chain en productveiligheid. Het team heeft vooral een track record in zaken waar overheidstoezicht invloed uitoefent op het internationale handelsverkeer. Dit zijn voornamelijk de douane en de NVWA.

Voor dit team zijn wij opzoek naar een slimme, ondernemende, leergierige, enthousiaste, creatieve en gedreven advocaat-medewerker Food met 4-7 jaar werkervaring. Zie voor meer informatie over kantoor: www.ploum.nl

Functie

Het accent van de functie ligt naast adviseren met name op procederen. In beginsel ben je actief op het snijvlak van het civiel recht (internationaal handels- en contractenrecht) en bestuursrecht (Europees douanerecht en productregelgeving) Je staat een diversiteit aan cliënten bij, van beursgenoteerde corporates tot familiebedrijven in de Rotterdamse regio. Je wordt snel in staat gesteld om samen op te trekken met collega’s binnen kantoor, waardoor synergie ontstaat tussen verschillende secties. Naar buiten toe bestaat de mogelijkheid om workshops voor cliënten te verzorgen om op die manier al in een vroeg stadium kansen te zien en deze als echte ondernemer in de dop ook te pakken.

Functie-eisen

● een afgeronde studie Nederlands recht en circa 4 tot en met 7 jaar werkervaring in de advocatuur;
● ervaring binnen het domein van het brede handels- en contractenrecht en eventueel verzekeringsrecht. Affiniteit met internationale handel en de invloed van overheidstoezicht daarop is een pre;
● passie voor het vak en de drive om de bestaande praktijk te doen groeien;
● een aanpakkersmentaliteit met goede communicatieve en analytisch sterk;
● een teamspeler die stevig in de schoenen staat, juridisch inhoudelijk en sociaal zeer vaardig;
● uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Aanbod

● Naast goede arbeidsvoorwaarden en een uitstekende werksfeer, biedt Ploum volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en stevige doorgroeikansen. Zo bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om een Grotius-specialisatieopleiding dan wel leiderschapscursussen te volgen;
● een dynamische en open werkomgeving in een internationale setting;
● ruime ontplooiings- en specialisatiekansen binnen een omgeving met Rotterdamse humor en ambitie.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Robert Tol, te bereiken op het nummer
06 25 25 89 21 of mail naar rtol@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.