Advocaat-Medewerker Financieel Toezichtrecht – Amsterdam

Introductie

Voor het succesvolle en gerenommeerde nichekantoor Finnius in Amsterdam zoekt HDDN Legal Search een advocaat-medewerker met 4 tot 8 jaar werkervaring in het financieel toezichtrecht, die graag mee wil draaien in complexe zaken en de wil heeft om zich verder te ontwikkelen en bij te dragen aan de continue ontwikkeling van het kantoor.

Organisatie

Finnius is inmiddels meer dan tien jaar een succesvol en gerenommeerd nichekantoor gespecialiseerd in financieel toezichtrecht. Het kantoor combineert topkwaliteit met een persoonlijke, oplossingsgerichte en heldere aanpak. Het hechte team van tien advocaten heeft gezamenlijk jarenlange ervaring op dit dynamische rechtsgebied. Deze ervaring deden zij op bij gerenommeerde internationale advocatenkantoren en bij De Nederlandsche Bank. Het kantoor kent een sterk teamgevoel en bestaat uit inhoudelijk gedreven advocaten. Finnius heeft een unieke positionering opgebouwd en wordt door de markt gerespecteerd om de exceptionele dienstverlening en expertise binnen het financieel toezichtrecht. Het kantoor en haar advocaten worden dan ook aanbevolen in toonaangevende internationale gidsen zoals de Chambers en de Legal 500.

Functie

Vanwege de aanhoudende ontwikkeling en groei van de praktijk zoekt het team een advocaat-medewerker met brede ervaring op het gebied van het financieel toezichtrecht. De persoon die Finnius zoekt is energiek, wordt gedreven door inhoudelijke passie voor dit rechtsgebied en deinst niet terug voor alle nieuwe ontwikkelingen die zich daarin voordoen. Verder ben je ondernemend, daadkrachtig en word je in staat gesteld om eigen verantwoordelijkheid te nemen in dossiers. Je adviseert zowel over gedragsregels als over het prudentiële toezicht, onder meer op het gebied van asset management. Anti-witwaswetgeving en duurzaamheidsregels maken op dit moment ook een groot deel uit van de dagelijkse praktijk. Je draait mee aan de toezichtrechtelijke kant van transacties, en werkt in dat verband nauw samen met andere nichekantoren. Ook komen compliance kwesties voor kredietverstrekkers en verzekeraars en vraagstukken op het gebied van de trust-gerelateerde wetgeving regelmatig aan de orde. Daarnaast vind je het leuk om namens je cliënten contacten met de AFM, DNB en de ECB te onderhouden. Anderzijds procedeer je waar nodig ook voor cliënten tegen de toezichthouders. Uiteraard hoef je niet met alles evenveel ervaring te hebben opgedaan, maar de feeling met het toezichtrecht en de drive om kennis verder te ontwikkelen, moet je wel hebben. Dan vind je zeker jouw eigen plek in het team en blijkt op welke onderwerpen je je uiteindelijk verder wil specialiseren.

Op inhoud wordt veel van je verwacht, maar op bijvoorbeeld work-life-balance veel geboden. De werkomgeving is informeel, niet hiërarchisch en biedt je naast de inhoudelijke uitdaging volop ruimte om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak.

Functie-eisen

● Circa 4 tot 8 jaar werkervaring, opgedaan als advocaat in het brede financieel toezichtrecht, ervaring met bepaalde onderdelen van het materiële financiële toezichtrecht en de Wft is een must.
● Analytische, bij de cliënt betrokken en praktische teamplayer die ervan houdt om steeds met nieuwe vragen en situaties geconfronteerd te worden.
● In staat om zowel internationale als nationale cliënten op een voortvarende manier te bedienen.
● Iemand die op een eigen manier bijdraagt aan de continue ontwikkeling van kantoor, met eigen ideeën en initiatieven.

Aanbod

● Deel uitmaken van een succesvol nichekantoor met een bewezen track record, waar op het hoogste niveau aan juridisch uitdagende zaken wordt gewerkt, maar dat zich kenmerkt door de serieuze ruimte voor ook een relaxt leven buiten kantoor.
● Een uitdagende, stimulerende, weinig hiërarchische werkomgeving voor ambitieuze advocaten die plezier hebben in hun werk waardoor een ontspannen werkomgeving met ‘team spirit’ is ontstaan.
● Een kantoor dat het belangrijk vindt om de ontwikkeling van haar medewerkers te stimuleren door cursussen te volgen maar ook zelf te kunnen verzorgen. Daarnaast wordt het belangrijk gevonden om plezierig onderling samen te werken en een prettige en evenwichtige relatie met cliënten te hebben.
● Goede en marktconforme arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden.
● Veel ruimte voor eigen inbreng en ondernemerschap.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Robert Tol, te bereiken op het nummer
06 25 25 89 21 of mail naar rtol@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.