Advocaat Intellectuele Eigendom (vacature gesloten) – Arnhem/Zwolle/Utrecht

Introductie

Werken aan uitdagende, vaak internationale IE recht zaken voor aansprekende cliënten in onder andere de design-, mode-, lifestyle-, en levensmiddelenindustrie. Samen met een enthousiast team de huidige zelfstandige en goedlopende IE-praktijk verder op- en uitbouwen bij een ambitieus en informeel kantoor.

Organisatie

Bij Nysingh advocaten – notarissen N.V. werken de ruim 100 specialisten iedere dag aan praktische oplossingen voor grote en middelgrote cliënten in het hele land, vanuit de vestigingen in Arnhem, Utrecht, Zwolle en Apeldoorn. Ook zijn de juristen thuis in Europa en wereldwijd actief via het TAGLaw netwerk. Collega’s zijn betrokken en open en er is aandacht voor de balans tussen werk en privé. Het wordt belangrijk gevonden dat de medewerkers zich blijven ontwikkelen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

Voor het IE-recht team zoeken wij een ervaren en betrokken advocaat met ondernemerszin.

Functie

Nysingh beschikt over een klassieke IE-praktijk, waarin op hoog niveau wordt gewerkt aan uitdagende, vaak internationale zaken voor aansprekende cliënten.

De advocaten binnen het IE-recht team houden zich vooral bezig met IE-geschillen, die veelal een internationaal karakter hebben. Denk aan (grensoverschrijdende) inbreukzaken op het gebied van merkenrecht, modellenrecht, auteursrecht, handelsnaamrecht, en ongeoorloofde mededinging. Vaak gaat het daarbij om nabootsing van productvormgeving of merkinbreuk, maar bijvoorbeeld ook auteursrechtelijke geschillen ten aanzien van kunstwerken of architectuur komen met regelmaat voorbij.

Het team werkt voor (internationale) ondernemingen, waaronder verschillende (exploitanten van) bekende merken en winkelketens, maar ook voor ontwerpstudio’s en reclamebureaus. De cliënten komen uit verschillende branches, maar met name uit de design-, mode-, lifestyle-, en levensmiddelenindustrie. Ook adviseert het team regelmatig overheids¬instellingen en cliënten uit de sportbranche.

Functie-eisen

• Circa 4 t/m 8 jaar ervaring als advocaat op het gebied van IE- en reclamerecht.
• Je beschikt over een goed analytisch vermogen en hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent enthousiast, betrokken, flexibel en hebt een praktische instelling.
• Je krijgt energie van werken in teamverband maar kunt ook geheel zelfstandig zaken oppakken.
• Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Kennis van de Duitse taal is een pre.

Aanbod

• Werken aan afwisselende, vaak internationale zaken voor aansprekende cliënten in de design-, mode-, lifestyle-, en levensmiddelenindustrie.
• Samen met enthousiaste collega’s je passie voor het IE-recht delen, op hoog juridisch niveau werken en de succesvolle, zelfstandige praktijk verder uitbouwen.
• Een informele werkomgeving met enthousiaste en nuchtere collega’s en aandacht voor de balans tussen werk en privé. Parttime werken (minimaal 28 uur) is mogelijk.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
06 26406241 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.