General Counsel (vacature gesloten) – Regio groot Amsterdam, maar andere plekken zijn bespreekbaar

Introductie

Unieke General Counsel positie bij een zeer ondernemende en innovatieve organisatie. Samen met het management van deze organisatie werken aan het boosten van de energietransitie naar een duurzamer en innovatiever Nederland.

Organisatie

Onze opdrachtgever is in Nederland een toonaangevende partij die zich richt op de energie transitie. De komende jaren verwacht het bedrijf organisch en in-organisch door te groeien.

Voor het voortzetten van de professionalisering van de interne juridische kennis van het juridische team en het zijn van een volwaardig sparringpartner voor de board zoeken wij een energieke General Counsel.

Functie

De General Counsel is intensief betrokken bij de voorkomende juridische issues binnen de veranderende en groeiende organisatie. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het management en de business op het gebied van onder andere M&A, het brede ondernemingsrecht (boek 2), commerciële contracten (algemene voorwaarden, distributieovereenkomsten), herstructureringen, financieringsdocumentatie, IP bescherming, bouwrecht en corporate governance. De werkzaamheden zijn zeer divers en variëren van het adviseren in en het begeleiden van overnames en het proactief adviseren ten aanzien van risico’s en aansprakelijkheden bij het opstarten van nieuwe projecten. Maar ook adviseer je bij het onderhandelen, opstellen en wijzigen van commerciële contracten, meedenken met aanbestedingsprocessen, het begeleiden van geschillen en corporate housekeeping.

De General Counsel rapporteert aan de CFO van de onderneming. Hij of zij is daarnaast het aanspreekpunt voor de rest van de directie van de holding en de dochterbedrijven.

Functie-eisen

● De kandidaat heeft bij voorkeur tussen de 10 jaar en 15 jaar werkervaring, opgedaan in de advocatuur bij een vooraanstaand kantoor, waarna mogelijk al een stap is gemaakt naar het bedrijfsleven. Kennis van het M&A-proces en commerciële contracten en werkervaring binnen een (technische); projectmatige omgeving zijn nodig om het juiste juridische gewicht in de schaal te kunnen leggen;
● De juiste kandidaat beschikt over de can-do attitude en scherpte. Een sterke drive, beschikken over veel energie en de ambitie om ervoor te gaan zijn onontbeerlijk. Pragmatisme, gestructureerd werken en het hebben van uitstekende onderhandelingsvaardigheden zijn even belangrijk;
● Voorliefde voor en / of ervaring binnen de energiesector, bij technologiebedrijven of in de bouw- en installatiebranche is een pre.

Aanbod

● Werken bij een innovatieve organisatie die aan de vooravond staat van een nieuwe fase in de energietransitie en van de verdere professionalisering van de eigen organisatie(s);
● Een verantwoordelijke en strategische juridische positie in het hart van de onderneming; intensieve samenwerking met de CFO en CEO en de directies van de verschillende portfolio bedrijven;
● Een brede leidinggevende juridische positie met veel vrijheid om invulling aan de functie te geven.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr R. Tol, te bereiken op 06 – 25 25 89 21 of rtol@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.