Advocaat Medewerker Restructuring (vacature gesloten) – Amsterdam

Introductie

Vanuit een leidende rol adviseren binnen de absolute top (Tier 1) van de markt in complexe, cross-border herstructureringen en financieringen, bij een topkantoor waar je jezelf zult ontwikkelen op het hoogste niveau, in Amsterdam of in het buitenland.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal advocatenkantoor dat stevig is geworteld in de Nederlandse markt. De circa 190 advocaten, notarissen en fiscalisten bieden hoogstaande juridische dienstverlening in toonaangevende en spraakmakende zaken. Kenmerkend van het kantoor is de no-nonsense cultuur met veel aandacht voor het sociale aspect, opleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Voor het restructuring team zoeken wij een kwaliteitsgerichte en inventieve advocaat-medewerker met juridische en economische belangstelling en begrip voor verschillende belangen die in herstructureringen een rol spelen.

Functie

Het team adviseert vanuit een leidende rol over het volledige spectrum van herstructureringen, vanaf het moment dat een onderneming minder goed presteert tot en met faillissement. Het gaat daarbij veelal om herstructureringen met complexe vennootschapsrechtelijke en financiële structuren met internationale, cross-border aspecten. Advisering is ‘hands-on’ en heeft vaak plaats op ‘board level’ in een uitdagende context met verschillende belanghebbenden. Adviseurs moeten daardoor in staat zijn om op hoog juridisch en strategisch niveau te adviseren. Indien gewenst is het mogelijk om een periode in het buitenland (Londen, Hong Kong, New York of bijvoorbeeld Dubai) te wonen en werken.

Functie-eisen

• Advocaat met circa 3 t/m 8 jaar ervaring in financieringstransacties, verbintenissenrecht en/of herstructureringen of corporate/financial litigation, en aantoonbare affiniteit met het goederenrecht of insolventie.
• Goede sociale vaardigheden met een scherp oog voor details, maar ook steeds de grote lijnen en achterliggende commerciële belangen in het oog weten te houden.
• Een teamplayer, pragmatisch, analytisch en energiek. Buiten de gebaande paden durven te denken.

Aanbod

• Vanuit een leidende rol adviseren binnen de absolute top van de markt (Tier 1) in complexe, toonaangevende en cross-border herstructureringen en financieringen.
• Met enthousiaste, vakbekwame collega’s adviseren op ‘board level’ in een uitdagende context met verschillende belanghebbenden waarbij je wordt uitgedaagd om kwaliteit en inventiviteit te leveren op het allerhoogste niveau.
• Uitstekende arbeidsvoorwaarden en een eersteklas opleiding door ‘learning on the job’ en de vele verschillende aangeboden trainingen.
• De mogelijkheid om een periode in het buitenland te wonen en werken.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
0031 (0) 6 26 40 62 41 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.