Pels Rijcken Senior Advocaat-Medewerker Vastgoed (vacature gesloten) – ‘s-Gravenhage

Introductie

Voor het gerenommeerde kantoor Pels Rijcken in Den Haag zoekt HDDN Legal Search een (zeer) senior advocaat-medewerker die graag deel uitmaakt van een praktijk waar op het hoogste niveau wordt geadviseerd en geprocedeerd ten aanzien van grote en bijzondere vastgoedvraagstukken.

Organisatie

Pels Rijcken heeft een speciale plek in de markt en is één van de leidende onafhankelijke kantoren in Nederland. Zo is de Staat een belangrijke cliënt en één van de partners is zelfs de landsadvocaat. Pels Rijcken haalt regelmatig de voorpagina. Niet vreemd, want ze doen zaken die grote impact hebben op het dagelijks leven. Het kantoor is gevestigd direct naast station Den Haag Centraal in een modern kantoorpand.

Functie

Met 12 advocaten en 10 (kandidaat-) notarissen is de sectie Vastgoed een van de grootste gespecialiseerde spelers in Nederland. De sectie vastgoed werkt nauw samen met de sectie Ruimte en Milieu en Bouw en Aanbestedingsrecht, waarmee Pels Rijcken een van de grootste vastgoedkantoren in Nederland is.

De juridische vraagstukken waar het team zich mee bezighoudt zijn onder andere: verkoop, koop, levering en huur van onroerende zaken, functieverandering, exploitatie en beheer van onroerende zaken, due diligence onderzoeken, begeleiding van projectontwikkeling en gebiedsontwikkeling, erfpacht en opstalrechten en andere zakelijke rechten, appartementsrechten, hypotheken, financieringen en geldleningen, executieveilingen door overheden en banken, geschillen van vereniging van eigenaars, ontruiming en antikraak.

Het team opereert in de top van de markt en adviseert en procedeert ten aanzien van stedelijke ontwikkelingen, de splitsing van de zorg- en woonfunctie van zorggebouwen, de financiering van gezondheidscentra, de huisvesting van onderwijsinstellingen en innovatieve ontwikkelingen op vastgoedgebied in de energiesector. Ook is het team betrokken bij grootschalige herstructureringen van woningcorporaties en hun vastgoed en het afstoten en vermarkten van overtollig vastgoed.

Tot hun cliënten behoren de Staat, diverse grote gemeenten zoals Den Haag, Rotterdam en Amsterdam en middelgrote en kleine gemeenten, provincies waaronder Noord-Holland en Utrecht, maar ook grote corporate gebruikers van vastgoed, beleggingsfondsen en ontwikkelaars.

De zaken zijn zeer complex en divers, waardoor het werk uitdagend en afwisselend is.

Vanwege het aanstaande vertrek van een van de seniors heeft het team momenteel plek voor een ervaren senior medewerker.

Functie-eisen

• Minimaal zes jaar werkervaring op het gebied van het vastgoedrecht en aantoonbare ervaring met en sensitiviteit voor de maatschappelijke rol van cliënten uit de publieke sector;
• Een praktische instelling gecombineerd met een uitstekend juridisch inzicht. Je houdt ervan om cliënten te bedienen en zowel juridisch als strategisch met hen mee te denken.
• Je bent ondernemend, doortastend en hebt durf om te procederen.
• Je vindt het leuk om jongere advocaten bij de hand te nemen en op te leiden.

Aanbod

• Afwisselende praktijk met zowel een publieke als commerciële cliënten. Op hoog niveau adviseren en procederen over complexe zaken binnen een zeer gespecialiseerd team met een uitstekende reputatie.
• Betrokkenheid bij bijzondere vastgoedvraagstukken met maatschappelijke impact.
• Eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid binnen een hecht team van enthousiaste, vakbekwame collega’s.
• Het beoefenen van de echte gespecialiseerde (proces) advocatuur, bij een onafhankelijk en gerenommeerd kantoor in het centrum van Den Haag.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Machteld Honig, te bereiken op het nummer
06 440 52 377 of mail naar mhonig@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.