Legal Counsel – Urban Fabric Development (vacature gesloten) – Amsterdam

Introductie

Brede Legal Counsel rol bij een ambitieuze start up. Een nieuwe speler in de vastgoedontwikkeling met een sterke groeiambitie. Positie met veel impact. De mogelijkheid om jezelf op persoonlijk en juridisch gebied te ontwikkelen en mee te groeien met het bedrijf.

Organisatie

Urban Fabric Development B.V. (hierna:”UFD”) in Amsterdam is een jonge en dynamisch (vastgoed) ontwikkelaar gericht op complexe binnenstedelijke (her)ontwikkelingsprojecten. UFD heeft een heldere werkwijze. Ze zijn niet uit op snelle winsten ten koste van anderen. Het team werkt doelmatig, denkt in creatieve en innovatieve oplossingen en houdt daarbij rekening met de verschillende belangen van de betrokken partijen. UFD deelt haar kantoor met de architecten van Buro Ruim. Hierdoor ontstaat een interessante creatieve kruisbestuiving. Ook zorgt dit voor een bruisende en internationale werksfeer.

UFD is op zoek naar een intrinsiek gemotiveerde Legal Counsel die door de relatief kleine omvang van de organisatie meteen een grote impact heeft in het team.

Functie

Als Legal Counsel ben jij het juridische aanspreekpunt van de organisatie. Je bent vanuit juridisch perspectief betrokken bij het ontwikkelen van de projecten, van de acquistiefase tot aan de oplevering. Je ondersteunt de ontwikkelaar(s) en de directie bij de juridische vragen bij de technische, financiële en commerciële aspecten van vastgoedontwikkeling. Je schakelt met externe partijen, zoals private equity, de gemeente en advocatenkantoren. Je gaat mee naar lopende projecten en “staat met je voeten in de modder”.

Je werkgebied is breed en de wet- en regelgeving rondom vastgoedontwikkeling wordt telkens complexer en is volop in beweging. Onder je werkzaamheden vallen het opstellen van en onderhandelen over commerciële contracten (waaronder aan- en verkoop van vastgoed), samenwerkingsovereenkomsten met diverse partijen (zoals private equity, aannemers, gemeenten), vastgoedrecht, ondernemingsrechtelijke werkzaamheden (oprichten vennootschappen en corporate housekeeping) en (ruimtelijk) betuursrecht ten aanzien van bestemmingsplannen en vergunningprocedures. Tevens ben je voor de directie het eerste aanspreekpunt op het gebied van fiscaal recht en arbeidsrechtelijke zaken. Voor intern overleg op juridisch gebied kun je terecht bij de CEO.

Functie-eisen

• Circa 3 tot 6 jaar werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist in de vastgoed ontwikkeling.
• Sterke commerciële vaardigheden: communicatief sterk, resultaatgericht en sterk in het bouwen en onderhouden van relaties.
• Je bent creatief, neemt initiatief en creëert draagvlak voor nieuwe ideeën. Je beschikt over humor en bent intrinsiek gemotiveerd.
• Goede kennis van Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

• Werken bij een start up met een ambitieuze groeiambitie samen met een jong en enthousiast team op een goed bereikbare locatie in Amsterdam.
• Veel vrijheid in het uitvoeren van je werkzaamheden. De mogelijkheid om jezelf persoonlijk en op juridisch vlak te ontwikkelen en mee te groeien met het dynamische bedrijf.
• Een 3 of 4-daagse werkweek met een marktconform salaris. Gezamelijke en gezonde lunch.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
06 26406241 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.