Legal Counsel Lending (vacature gesloten) – ‘s-Gravenhage

Introductie

Gezocht: een oplossingsgerichte, daadkrachtige Legal Counsel Lending om mee te werken aan de groei van de beleggingsportefeuille van een wereldwijd opererende vermogensbeheerder die innovatie, duurzaamheid en diversiteit hoog in het vaandel heeft staan.

Organisatie

NN Investment Partners (NNIP) is de vermogensbeheerder van NN Group, een van de grootste Nederlandse financiële dienstverleners genoteerd aan de beurs van Amsterdam. NNIP beheert wereldwijd EUR 238 miljard vermogen voor institutionele als particuliere beleggers, met meer dan 1000 medewerkers verspreid over 15 landen. Een professionele, internationale organisatie met een informele werksfeer.
De afdeling Legal wordt geleid vanuit het hoofdkantoor in Den Haag en bestaat in Nederland uit 5 specialistische teams, waaronder de Legal Loan Desk. De Legal Loan Desk, gevormd door 4 juristen, is op zoek naar een legal counsel met ervaring met financiering en zekerheden die zowel zelfstandig als in teamverband kan werken.

Functie

Je werkt nauw samen met het portfolio management team binnen NNIP dat een grote vastrentende beleggingen portefeuille beheert met verschillende strategieën zoals commercial real estate debt, residential mortgages, corporate debt en infrastructure debt. Je beoordeelt en onderhandelt over lening documentatie en adviseert over (structured) finance transacties.

Je bent eerste aanspreekpunt voor de portfoliomanagers en je schakelt met andere stakeholders zoals risk management, compliance, tax en het private placement management team. Daarnaast heb je een adviserende rol ten aanzien van allerlei vragen die zien op het toezicht in de verschillende landen waar NNIP actief is.

Functie-eisen

• Master Nederlands recht.
• ca. 10 jaar ervaring op het gebied van financiering en zekerheden.
• Kennis van LMA documentatie, specifieke kennis van commercial real estate- of infrastructure financieringsdocumentatie is een voordeel.
• Oplossingsgericht, flexibel en communicatief vaardig, vloeiend in zowel Engels als Nederlands.

Aanbod

• Werken bij een wereldwijde, beursgenoteerde vermogensbeheerder met een professionele, informele werksfeer, met innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel;
• Een zeer divers, collegiaal team waarin op hoog juridisch niveau wordt gewerkt, met volop ruimte voor ontwikkeling;
• Vrijheid en zelfstandigheid ten aanzien van het uitvoeren van werkzaamheden, ook qua werktijden – en plekken;
• In een prettige werkomgeving met veel groen, die uitnodigt tot samenwerken.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. M. Honig, te bereiken op het nummer 06 440 52 377 of mail naar mhonig@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.