General Counsel (vacature gesloten) –

Introductie

Unieke General Counsel positie bij een innovatieve en internationale PE owned organisatie. Samen met het management werken aan de groei en transformatie van een internationale organisatie, gevestigd in het midden van het land.

Organisatie

Onze opdrachtgever is in Europa een van de grootste en meest toonaangevende spelers in haar vakgebied. Kernmarkten zijn Nederland, België, de UK, Finland en Zweden, maar mobiliteitsoplossingen worden ook geëxporteerd buiten Europa naar onder andere Brazilië, de Verenigde Staten en Canada.

Na de overname in 2015 door Egeria is de afgelopen jaren gewerkt aan de stabilisatie en professionalisering van het bedrijf. Waar Dynniq eerst bestond uit 8 bedrijfsonderdelen, is nu een verdeling gemaakt naar drie meer zelfstandig opererende bedrijfsonderdelen, te weten Mobility, Energy en Parking. De reeds ingezette professionalisering en de gewenste cultuuromslag zullen de komende jaren verder worden voortgezet.

Voor het voortzetten van de professionalisering van de interne juridische kennis van het juridische team zoeken wij een energieke General Counsel.

Functie

De General Counsel is intensief betrokken bij de voorkomende juridische issues binnen de veranderende en groeiende organisatie en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het management en de business op het gebied van onder andere bouwrecht, corporate governance, compliance en M&A. De werkzaamheden zijn zeer divers en variëren van het adviseren ten aanzien van risico’s en aansprakelijkheden bij het opstarten van nieuwe projecten, het onderhandelen, opstellen en wijzigen van commerciële contracten (zoals bijvoorbeeld met grote energiemaatschappijen of bouwbedrijven), meedenken met aanbestedingsprocessen, het begeleiden van geschillen, maar ook het bewaken van de corporate housekeeping.

De General Counsel rapporteert aan de CFO van de Dynniq Group, die tevens financieel directeur van Mobility is. Hij of zij geeft leiding aan het juridische team bestaande uit twee medewerkers en is daarnaast het aanspreekpunt voor de juristen in de buitenlandse vestigingen.

Functie eisen

• De kandidaat heeft minimaal 8 jaar werkervaring, opgedaan in de advocatuur, waarna idealiter daarna een stap is gemaakt naar het bedrijfsleven. Kennis van commerciële contracten en werkervaring binnen een (technische) projectmatige omgeving zijn nodig om het juiste juridische gewicht in de schaal te kunnen leggen.
• De juiste kandidaat beschikt over de juiste attitude en scherpte. Een sterke drive, beschikken over veel energie en de ambitie om ervoor te gaan zijn onontbeerlijk. Pragmatisme, gestructureerd werken en het hebben van uitstekende onderhandelingsvaardigheden zijn even belangrijk.
• Voorliefde voor en ervaring binnen de bouw- en installatiebranche is een pre.

Aanbod

• Werken bij een innovatieve PE-owned organisatie die staat aan de vooravond van een nieuwe fase van verzelfstandiging en professionalisering.
• Een verantwoordelijke en strategische juridische positie in het hart van de onderneming; intensieve samenwerking met de CFO en de directies van de verschillende divisies.
• Een brede leidinggevende juridische positie met veel vrijheid om invulling aan de functie te geven.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr M. Honig, te bereiken op 06-440 52 377 of mhonig@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.