Advocaat Medewerker Bouw- en Aanbestedingsrecht (vacature gesloten) – ‘s-Gravenhage

Introductie

Voor het gerenommeerde kantoor Pels Rijcken in Den Haag zoekt HDDN Legal Search een gemotiveerde advocaat-medewerker die graag deel uitmaakt van een praktijk waar op hoog niveau wordt geadviseerd en geprocedeerd ten aanzien van grote infrastructurele projecten en aanbestedingsvraagstukken.

Organisatie

Pels Rijcken heeft een speciale plek in de markt en is één van de leidende onafhankelijke kantoren in Nederland. Zo is de Staat een belang¬rijke cliënt en één van de partners is zelfs de lands¬advocaat. Pels Rijcken haalt regel¬matig de voor¬pagina. Niet vreemd, want ze doen zaken die grote impact hebben op het dage¬lijks leven. Het kantoor is gevestigd direct naast station Den Haag Centraal in een modern kantoorpand.

Functie

Met 18 advocaten is de sectie Bouw en Aanbestedingsrecht de grootste gespecialiseerde speler in Nederland in zijn soort. Sinds jaar en dag staat de sectie de Staat der Nederlanden en andere publieke opdrachtgevers bij in procedures voor de Raad van Arbitrage voor de Bouw, het NAI en de burgerlijke rechter. Een van de ambities is om de internationale arbitragepraktijk de komende jaren uit te bouwen.

De sectie is betrokken bij bijna alle grote infrastructurele projecten in Nederland en heeft veel ervaring met Design & Construct-, DBFM(O)- en andere innovatieve contracten. Zo waren zij betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe zeesluis IJmuiden, de Blankenburgverbinding, de Afsluitdijk , de bouw van talloze overheidsgebouwen en de aanleg van wegen en spoorwegen.

Daarnaast adviseert en procedeert de sectie ten aanzien van aanbestedingen op ieder denkbaar gebied, van bijvoorbeeld het nieuwe regeringsvliegtuig tot OV-concessies en van defensiematerieel tot grote ICT-projecten. Zij beoordelen en stellen aanbestedingsdocumenten op en treden per jaar op in talrijke aanbestedingsgeschillen.

De Staat, de Randstedelijke provincies, de vier grote gemeenten, waterschappen, zorginstellingen, universiteiten en vele andere publieke opdrachtgevers zijn cliënt. De sectie treedt ook in toenemende mate op voor grote bedrijven.

Functie eisen

Binnen het team is momenteel plek voor een zelfstandig werkende advocaat-medewerker met vier t/m zes jaar werkervaring op het gebied van het bouw- en/of aanbestedingsrecht en/of internationale arbitrages. Je hebt een praktische instelling en beschikt over goede ‘drafting skills’. Je houdt ervan om cliënten te bedienen en zowel juridisch als strategisch met hen mee te denken. Zelfstandig opereren en een proactieve opstelling is voor jou een gegeven. Je bent ondernemend, doortastend en hebt durf om te procederen. Wij zoeken een ambitieuze, ondernemende en enthousiaste advocaat die zich voortdurend wil ontwikkelen.

Aanbod

• Omvangrijke praktijk, met voornamelijk overheidsinstanties als cliënt. Op hoog niveau adviseren en procederen over complexe zaken binnen een zeer gespecialiseerd team met een uitstekende reputatie.
• Betrokkenheid bij vrijwel alle grote infrastructurele projecten en aanbestedingstrajecten in Nederland.
• Eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en impact als sparringpartner binnen een hecht team van enthousiaste, vakbekwame collega’s.
• Het beoefenen van de echte gespecialiseerde (proces) advocatuur, bij een onafhankelijk en gerenommeerd kantoor in het centrum van Den Haag.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Machteld Honig, te bereiken op het nummer
06 440 52 377 of mail naar mhonig@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.