Senior Medewerker/Aankomend Partner Corporate – Amsterdam

Introductie

HDDN Legal Search zoekt een ervaren advocaat, die mee wil bouwen aan de groei van een goedlopend en ambitieus corporate, (alternative) finance en fintech nichekantoor in Amsterdam.

Organisatie

Het kantoor kenmerkt zich door een informeel professionele sfeer waarin veel waarde wordt gehecht aan het leveren van hoog juridisch niveau advies. De advocaten zijn onder meer gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, financieel toezichtrecht en prospectus aansprakelijkheid. Cliënten van het kantoor zijn onder meer venture capital ondernemingen, ondernemingen werkzaam in de biotechnologie, financiële dienstverleners, beleggingsondernemingen en crowdfunding platformen.

Het kantoor besteedt veel tijd en aandacht aan verdieping en ontwikkeling, hetgeen zich bijvoorbeeld uit in publicaties, reacties op wetsvoorstellen en het hoogleraarschap van een van de partners. Er bestaat veel interesse in nieuwe ontwikkelingen, zoals de blockchain, crypto’s en allerlei vormen van alternatieve financiering.

Het gaat goed met het kantoor. Door de groei van het aantal cliënten is de verwachting dat zowel de corporate als de finance praktijk zullen uitbreiden.

Functie

Het kantoor zoekt een advocaat met 4 t/m 8 jaar werkervaring in de M&A en/of Corporate Litigation praktijk. Afhankelijk van de ervaring van de kandidaat stroomt de kandidaat in als (senior)medewerker of bestaat er de mogelijkheid om gesprekken te voeren over het eventueel toetreden als partner. De ideale kandidaat vindt het leuk om te acquireren en om zijn/haar eigen cliënten met vertrouwen te bedienen, en mee te denken over de strategie van het kantoor. Het is belangrijk dat er een goede klik is tussen de kandidaat en de reeds werkzame advocaten.

Gelet op de specialismes van het kantoor is het wenselijk dat de kandidaat affiniteit heeft met het financieel toezichtrecht.

Functie-eisen

• Circa 4 t/m 8 jaar werkervaring opgedaan als advocaat, op het terrein van m&a transacties en/of (corporate) litigation.
• Ondernemersgeest, energie en ambitie om een eigen praktijk op of uit te bouwen.
• Juridisch inhoudelijk sterk: echte interesse in het vak en in staat om complexe zaken op een hoog niveau te behandelen.
• Affiniteit met fintech en/of financieel toezichtrecht is een pre.

Aanbod

• Deel uitmaken van een ambitieus maar klein en informeel team, waar op hoog niveau aan interessante zaken wordt gewerkt, met aandacht voor de balans tussen werk en privé.
• Zeer goede doorgroeimogelijkheden binnen het kantoor en de kans om de reeds bestaande praktijk als basis te gebruiken om verder uit te breiden.
• Op een prachtige plek in Amsterdam, naast het Vondelpark.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Machteld Honig, te bereiken op het nummer
06 440 52 377 of mail naar mhonig@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.