Jurist Bestuursrecht en/of Financieel Recht (vacature gesloten) – Amsterdam

Introductie

Betekenisvolle rol voor kritische jurist die goed communiceert, in het hart van het financieel toezicht.

Organisatie

De Nederlandsche Bank (DNB) is een onafhankelijke centrale bank, toezichthouder en resolutieautoriteit. DNB werkt aan stabiele prijzen, solide financiële instellingen en een goed werkend betalingsverkeer. Kerntaken van DNB zijn monetair beleid, betalingsverkeer, toezicht en resolutie. Met name op het gebied van toezicht en resolutie werkt DNB nauw samen met de ECB en andere Europese toezichthouders.

Functie

Het team Boetes & Dwangsommen is onderdeel van de divisie Juridische Zaken en is momenteel op zoek naar een enthousiaste, nieuwejurist.

Wanneer DNB een overtreding constateert bij een financiële instelling komt het toezichtdossier bij het team Boetes & Dwangsommen. Het team voert onafhankelijk een toets uit en stuurt vervolgens het traject aan rond het opleggen van boetes en lasten onder dwangsom aan financiële instellingen. Het team houdt zich verder bezig met de publicatie van sanctiemaatregelen die DNB heeft opgelegd en de invordering van boetes en verbeurde dwangsommen. Vanwege de grote belangen die spelen bij het opleggen van sanctiemaatregelen wordt er zeer regelmatig overlegd met de general counsel en het bestuur van DNB.

Verder houden de teamleden zich bezig met het ontwikkelen en implementeren van beleid en het adviseren (vanuit juridisch perspectief) over het opleggen van sanctiemaatregelen in het algemeen. In dat verband wordt door teamleden ook meegedraaid in (team overstijgende) projectteams. Ook dragen de teamleden actief juridische kennis uit, zowel intern als extern.

Daarnaast geven de teamleden advies over het opleggen van sanctiemaatregelen in het kader van het Europese bankentoezicht en stemmen zij het (handhavings)beleid van DNB af met andere Europese toezichthouders. Zo vindt er paar keer per jaar overleg plaats met het netwerk van juristen van Europese toezichthouders op steeds een wisselende locatie in Europa. Er bestaat eventueel de mogelijkheid voor medewerkers om tijdelijk te worden uitgezonden naar een andere Europese toezichthouder of de ECB.

Functie eisen

• Een echte teamplayer die er plezier in heeft om samen te werken met allerlei typen mensen, een goed gevoel heeft voor (politieke) verhoudingen en zo draagvlak weet te creëren;
• Ten minste 5 jaar relevante werkervaring en gedegen kennis van het bestuursrecht en/of financieel recht, bij voorkeur opgedaan in de advocatuur, de financiële sector of bij een toezichthouder;
• Uitstekende juridische kwaliteiten en communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift en een goede beheersing het Engels; en
• Bereidheid zich continu te verdiepen in nieuwe materie.

Aanbod

• Een inhoudelijk uitdagende rol met vele facetten met maatschappelijke impact, bij een diverse en betrouwbare werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van de samenleving en het financiële stelsel;
• Werken op hoog juridisch niveau, met ambitieuze collega’s die plezier hebben in hun werk maar daarbuiten ook tijd willen hebben voor andere zaken; en
• Uitgebreide mogelijkheden om jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met Machteld Honig, te bereiken op 06 44052377 of mail naar mhonig@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.