Kandidaat-Notaris Familierecht Schut van de Ven (vacature gesloten) – Amsterdam

Introductie

Zelfstandige en verantwoordelijke positie voor een kandidaat-notaris familierecht in een professionele, transparante omgeving, waar op het hoogste niveau wordt gewerkt en aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.

Organisatie

Schut van de Ven is een full-service notariskantoor met aandachtsgebieden ondernemingsrecht, familierecht en onroerend goed. Het kantoor kenmerkt zich door een informeel professionele sfeer waarin veel waarde wordt gehecht aan het leveren van hoogwaardige juridische dienstverlening. Schut van de Ven streeft een pragmatische en frisse aanpak na waarbij het accent ligt op een goede cliëntrelatie.

Het kantoor onderscheidt zich niet alleen door de kwaliteit van haar dienstverlening, maar ook door het belang dat wordt gehecht aan een goede werksfeer, onderling contact en persoonlijke ontwikkeling.

Vanwege aanhoudende groei van de praktijk wil het team op korte termijn verder groeien zodat er een vacature is voor een kandidaat-notaris familierecht. Eventueel kan de kandidaat zijn of haar praktijk combineren, in die zin dat hij of zij deels familierecht en deels een vastgoed-of ondernemingsrechtpraktijk voert.

Functie

De leden van de sectie familierecht adviseren en begeleiden particulieren op het gebied van samenlevingscontracten, huwelijkse voorwaarden, (levens-) testamenten, gezag en voogdij, bedrijfsopvolging, erfrecht en schenkingen. Daarnaast adviseren de (kandidaat-) notarissen hun cliënten over estate planning, dat wil zeggen de juridische en fiscale advisering met betrekking tot de overgang en instandhouding van (familie) vermogens.

Functie-eisen

De juiste kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring als kandidaat-notaris, is waarnemingsbevoegd en vindt het leuk om cliënten op een persoonlijke en praktische manier te bedienen. Hierbij is het van belang dat de kandidaat zich flexibel en collegiaal kan opstellen en over een gezonde portie humor beschikt. Een goede klik tussen de kandidaat en de reeds bij Schut van de Ven werkzame medewerkers staat voorop.

Verder zijn vereist:

• Gedegen kennis met de hierboven omschreven aspecten van het familierecht.
• Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en een scherp juridisch analytisch vermogen.
• Assertiviteit: durven te adviseren en cliënten bij de hand te nemen.
• Goede kennis van het juridisch Engels is een pre.

Aanbod

• Een mooie kans om in te stappen in een goed draaiende praktijk, bij een van de meest professionele notariskantoren van Amsterdam.
• Een zelfstandige positie binnen een ondernemende, laagdrempelige werkomgeving, waar oog is voor persoonlijke ontwikkeling (in de breedste zin des woords).
• Goede opleidingsmogelijkheden zoals het volgen van een Grotius specialisatieopleiding.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met Machteld Honig, te bereiken op 06 44052377 of mail naar mhonig@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.